8.3.2019 Pirjo Virtanen 0Comment

Olemme saaneet nauttia runsaslumisesta talvesta, mutta katseet kääntyvät jo kohti kevättä ja eduskuntavaaleja. Kotisivumme ja jäsenkirjeemme esittelevät yhdistyksemme eduskuntavaaliehdokkaat. Käytäthän äänioikeuttasi ja äänestät oman kaupungin demariehdokasta.

Hämeenlinnan Työväenyhdistyksen uusi johtokunta aloitti toimintansa suunnittelemalla kevään tapahtumat. Ajankohtaiset tapahtumamme löytyvät kotisivultamme https://www.hty.fi/events/.

Jatkamme teemakävelyjä. Helmikuun kävelyllä keskustelimme Niklas Lähteenmäen johdatuksella keskustan kehittämisestä ja torinaluspysäköinnistä, maaliskuun teemana on läntisen kaupungin kirjastoasiat ja huhtikuuksi olemme suunnitelleet asumiseen liittyvän teemakävelyn.

Viime vuonna vietetty HTY:n 130-vuotisjuhlavuosi onnistui hyvin, mutta myös vaati yhdistykseltämme suurta taloudellista panostusta. Pääjuhlaan valmistui HTY:n historiakirja ”Politiikan punainen lanka”, jonka toivon jokaisen HTY:n jäsenen lukevan. Sitä on myynnissä HTY:n tilaisuuksissa, Museo Skogsterin museokaupassa, Hämeenlinnan taidemuseossa ja Suomalaisessa kirjakaupassa.

Tänä vuonna tasapainotamme talouttamme sekä pyrimme saamaan toimitilaamme lisää vuokralaisia. Haluamme lisätä demariyhdistysten yhteistyötä; kutsumme muidenkin yhdistysten jäseniä järjestämiimme jäsentapaamisiin, muun muassa vaalianalyysi-iltaan huhtikuussa.

Luottamushenkilömme jatkavat työtään kaupunkilaisten hyväksi. Tavoitteena on tietopohjainen päätöksenteko tunnepäättämisen sijaan. Tämä vaatii pitkäjänteistä työskentelyä, malttia ja asioiden monipuolista tarkastelua. On tärkeää, että asiat selvitetään mahdollisimman tarkasti ennen päätöksentekoa, jotta lopulliset päätökset tehdään kokonaisuuden kannalta viisaasti. Muun muassa tästä syystä päädyimme kannattamaan torinaluspysäköinnin hankesuunnittelun jatkamista.

Haastan kaikki HTY:n jäsenet mukaan eduskuntavaalityöhön. Yhdessä toimien saavutamme vaalivoiton ja pääsemme rakentamaan oikeudenmukaisempaa ja tasa-arvoisempaa Suomea – ”Meillä taitaa olla sama suunta”.

Kirjoittaja Kirsti Suoranta on Hämeenlinnan Työväenyhdistyksen puheenjohtaja.

 

Print Friendly, PDF & Email