HTY on merkittävä poliittinen voima erityisesti Hämeenlinnassa. Hämeenlinnan kaupunginvaltuustossa demareita on 14, joista 7 on HTY:n jäseniä. HTY:stä on kansanedustajina Tarja Filatov ja Johannes Koskinen.

 

Hämeenlinnan Työväenyhdistys on suurin ja vanhin Suomen Sosialidemokraattisen puolueen perusjärjestöistä Hämeenlinnassa. HTY on perustettu 1888. Ensimmäinen puheenjohtaja oli lääninkamreeri G .W.  Liukkonen.

Kansanedustaja Tarja Filatov.

 

Kansanedustaja Johannes Koskinen.

Yhdistyksen puheenjohtajana vuonna 2020 toimii Kirsti Suoranta.

Vuoden 2020 alussa HTY:llä oli jäseniä 264. HTY:llä on toimitilat keskellä Hämeenlinnaa, Raatihuoneenkatu 20:ssä.

HTY:n johtokunta kokoontuu noin kerran kuukaudessa. Koko jäsenistölle varten järjestetään jäsentapaamisia ja  kuukausikokouksia ajankohtaisista aiheista.

 

Hämeenlinnan Työväenyhdistyksen puheenjohtaja Kirsti Suoranta. – Kuva: Heikki Löflund.

HTY:n toimintapiiristä ovat syntyneet monet Hämeenlinnan instituutiot. Mm. Hämeenlinnan Teatteri on perustettu HTY:n näytelmäseuraksi vuonna 1903. Kaurialan kaupunginosassa sijaitsee Kaurialan palvelutalo ja Larin Kyöstin koti, jotka perustettiin HTY:n aloitteesta.

Avoin keskustelu jatkuu vuonna 2020

HTY:n syyskokous 13.11.2019 päätti, että yhdistys järjestää vuonna 2020 kaikille avoimia keskustelutilaisuuksia ajankohtaisista kaupunkipoliittisista tapahtumista. Sosialidemokraattisten yhdistysten jäsenille järjestetään lisäksi ”kahvihetkiä päättäjien kanssa”.  Lue tarkemmin HTY:n toimintasuunnitelmasta: 2020_HTY_toimintasuunnitelma

Print Friendly, PDF & Email