7.3.2019 Pirjo Virtanen 0Comment

Työväenperinne – Arbetartradition ry järjestämässä Työväenperinnepäivässä 2019 julkistettiin 7.3.2019 Vuoden Työväentutkimus -palkinto, jonka sai Saara Långin kirjoittama teos ”Suurella sydämellä, ammatillisella otteella. Ventuskartano ry – viisikymmentä vuotta päihdehuollon palvelujen tuottajana”.

Lisäksi myönnettiin kunniamaininnat seuraaville teoksille: Torsten Ekman ”Punalippujen Helsinki – työväenliikkeen varhaisvuodet 1883–1917” ja Liisa Koskelainen ” Politiikan punainen lanka. Hämeenlinnan työväenyhdistyksen historia 1888—2018”.

Työväenperinne – Arbetartradition ry palkitsee vuosittain erityisen ansiokkaaksi katsomansa työväestöä, sen elämää, kulttuuria, historiaa, järjestöelämää ja muuta toimintaa käsittelevän teoksen. Vuonna 2019 palkintoraadin puheenjohtajana toimi VTT Arja Alho. Raadilla on arvioitavana 47 vuosina 2017 ja 2018 ilmestynyttä teosta.

”Politiikan punaisesta langasta” raati totesi seuraavaa:

Hämeenlinnan Työväenyhdistys on julkaissut asiantuntevan ja monipuolisen teoksen vaiheistaan 130 vuoden ajalta. Sen sisäistä ja yhteiskunnallista toimintaa kuvatessa on otettu huomioon koko maan poliittinen ja sosiaalinen kehitys, joten teosta voi suositella jokaiselle työväenliikkeestä kiinnostuneelle. Runsas kuvitus elävöittää hyvin kirjoitettua ja toimitettua kirjaa.

Palkintoraadin jäsen Pentti Arajärvi, HTY:n historiatyöryhmän puheenjohtaja Mika Einiö ja Politiikan punainen lanka.

 

HTY:n historia on myynnissä Museo Skogsterin museokaupassa (Raatihuoneenkatu 8, Hml) ja Hämeenlinnan taidemuseossa hintaan 29,50 e sekä Suomalaisessa kirjakaupassa Kauppakeskus Goodmanissa (Kaivokatu 7, Hml) hintaan 32 e. Kirja löytyy myös Hämeenlinnan kirjastosta.

Print Friendly, PDF & Email