1.9.2022 Pirjo Virtanen 0Comment

Kanta-Hämeen sairaanhoitopiirin hallituksen jäsenenä pääsin tiistaina 30.8.2022 mukaan Kanta-Hämeen keskussairaalan esittelykierrokselle. Kävimme tutustumassa akuuttilääketieteen tiloihin (päivystys), tehohoidon ja tehovalvonnan yksiköihin sekä vuodeosastoon 6B.

Olin jo aiemminkin kuullut Kanta-Hämeen keskussairaalan erinomaisesta työstä erityisesti akuuttilääketieteessä ja aivoinfarktin liuotushoidossa, mutta olin jotenkin unohtanut tiedon. Tiesittekö, että keskussairaalamme kuuluu akuuttilääketieteen osalta maailman kolmen parhaan ja arvostetuimman sairaalan joukkoon? Se on melkoinen saavutus! Sairaalamme kuuluu parhaimmistoon myös aivoinfarktin liuotushoidon aloitusajassa; tässä aika on ratkaiseva tekijä! Sairaalamme prosessit ovat aivoinfarktiepäilyn osalta hiottu huipputehokkaiksi.

Sisätautiosastolla vakuutuin, että hoitajapulasta huolimatta sairaalamme tarjoaa hyvää hoitoa. Erityisen kiitoksen voi antaa ystävällisestä, lämminhenkisestä ilmapiiristä, joka auttaa potilaan paranemisessa, uskon niin.

Kanta-Hämeen sairaanhoitopiiristä hakeudutaan turhan paljon hoitoon muualle. Osa muualle hakeutumisesta selittyy toki tiettyjen hoitojen keskittämisellä yliopistosairaaloihin, mutta melkoinen osa myös asiakkaan/potilaan vapaalla valinnalla. Meillä on maakunnassamme erinomainen sairaala, käytetään sen palveluja aina, kun se on mahdollista.

Print Friendly, PDF & Email