16.10.2021 Pirjo Virtanen 0Comment

Syksy on tullut ja luonto valmistautuu talvilepoon. Olen nauttinut syksyisestä luonnosta muun muassa kävelylenkeillä metsässä. Raikkaassa syyssäässä kulkiessa olen miettinyt tulevia aluevaaleja.

Moni pohtii ääneen, mistä tulevissa aluevaaleissa on kyse ja kannattaako niissä äänestää. Vastaukseni on, että äänestäminen kannattaa aina ja erityisesti nyt, jos koskaan. Vaalien jälkeen aloittava aluevaltuusto luo pohjan ja perustan tulevaisuuteen. Vankka pohja on kaiken perusta, jonka päälle on hyvä rakentaa.

Tuleva hyvinvointialueuudistus on suuri muutos, jossa tavoitteena ovat sujuvammat terveyden- ja sosiaalihuollon palvelut. Muutos ei tapahdu heti ja vaatii varmasti tarkennuksia ja päivitystä ajan myötä. Onnistuneen uudistuksen myötä asukkaat saavat tarvitsemansa palvelut sujuvasti ja oikea-aikaisesti.

Kuten tiedetään, sote-uudistusta on valmisteltu kauan ja sen sisältö on vaihtunut useamman kerran. Nykyinen vasemmistohallituksen luoma malli korostaa julkisia palveluja, joita voidaan täydentää yksityisillä palveluilla. Aiempi oikeistovetoinen malli korosti yksilön valinnanvapautta sekä yksityisiä palveluja. Äänestämällä aluevaaleissa oman ideologian mukaista ehdokasta antaa samalla viestin siitä, mihin suuntaan tulevan hyvinvointialueen palveluja tulee kehittää ja miten palvelut tuottaa. Julkiset palvelut ovat laadukkaita ja niitä kehitetään jatkuvasti. Palvelujen saaminen ei saa olla kiinni asukkaan maksukyvystä. Itse kannatan kohtuuhintaisia, saavutettavissa olevia julkisia palveluja ja haluan äänestää niiden puolesta.  Äänestä sinäkin.

Print Friendly, PDF & Email