5.2.2021 Pirjo Virtanen 0Comment

Tiedämme hyvin – sinä ja minä ja jokainen Hämeenlinnassa, miljoonat ihmiset muualla Suomessa ja miljardit maailmassa – että jok’ikisen ihmisen elinvoimaa parhaiten tukevat asiat elämässä perustuvat oikeudenmukaisuuteen ja tasapuolisuuteen. Tiedämme, mutta mitä voimme ja mitä aiomme tehdä?

Kerron oman näkemykseni siitä mitä voimme tehdä, jotta Hämeenlinna, Häme, Suomi, lopulta koko maailma todella olisi hyvä ja turvallinen paikka elää.

Voimme osoittaa, että välitämme ympäristöstä, jossa elämme. Se tarkoittaa, että välitämme eläimistä ja eläinkunnasta sekä kanssaihmisistä. Ympäristöllä, josta osoitamme välittävämme tarkoitan yhtä lailla pihapiiriä ja puistikkoa; yhtä hyvin pitäjän raittia ja metsää kuin kaupunkikeskustan kortteleita ja katuja. Eläimet joista välitämme ovat minusta kotipiirin eläimiä, omista ja kanssaihmisten lemmikeistä tilojen eläimiin. Kaiken ja kaikkien elinvoiman puolesta meidän on syytä välittää yhtä lailla luonnossa vapaana elävistä eläimistä.

Kanssaihmisillä tarkoitan erityisesti ihmisiä kunkin omassa elämänympäristössä. Kanssaihmiset ovat minulle myös muita suomalaisia, ja ihmisiä muissa maissa ympäri maailmaa. Uskon ja katson ihmisoppimisen pedagogian ja psykologian  perusteella, että aivan jokainen meistä antaa, millä hyvänsä oikeudenmukaisella ja välittävällä teolla, erittäin arvokkaan mallin kelle tahansa toiselle kanssaihmiselle. Tiedonvälityksen kautta tämä mallin antaminen tavoittaa nykyisin ihmiset kaikkialla maailmassa.

Reiluutta edustavat teot tuottavat lisää reiluutta.

Jari Nurmi

kuntavaaliehdokas, psykologi, palvelunkehittäjä
Hämeenlinnan Työväenyhdistys

Print Friendly, PDF & Email