3.4.2017 Pirjo Virtanen 0Comment
Usein kuule sanottavan, että mikään ei ole niin varmaa kuin muutos. Tämä pitääkin paljolti paikkansa esim. työelämässä, joka on jatkuvan muutoksen ja myllerryksen alla. Jatkuva työn muutos uuvuttaa. Juuri, kun ehdit sopeutua edelliseen muutokseen, on seuraava jo tulossa. Tämä vaikeuttaa pitkän aikavälin suunnitelmien tekemistä ja lisää epävarmuutta tulevaisuudesta. Pätkätyöt ovat tyypillisiä tämän päivän työelämässä. Työn kuva ja työurat muuttuvat siis alati. Tämän muuttaminen on vaikeaa.

Mutta, näin vaalien alla kuulee myös puhuttavan, että ”sama se, äänestänkö vai en, mikään ei kuitenkaan muutu. Siellä (kaupunginvaltuustossa) istuu ne samat vanhat naamat, eikä mikään muutu.” Tämä puolestaan on asia, johon jokainen nykytilanteeseen tyytymätön voi vaikuttaa antamalla äänensä uudelle ehdokkaalle. Ja kyllä, yksikin ääni voi vaikuttaa! Kannattaa siis käyttää mahdollisuutensa ja hakea muutosta, jos siltä tuntuu.

Toisaalta – vanhassa vara parempi, sanotaan. Päätöksenteon tehokkuuden ja tarkoituksenmukaisuuden kannalta paras ratkaisu on, jos tulevaan valtuustoon jää joukko aiempia valtuutettuja ja saadaan joukko uusia mukaan. Siispä – hop, hop, äänestämään!

Print Friendly, PDF & Email