11.2.2021 Pirjo Virtanen 0Comment

Hämeenlinnan kaupunginvaltuusto käsitteli 8.2.2021 Lapsiystävällinen Hämeenlinna -ohjelmaa. Valtuustoryhmämme on jättänyt vaalikauden aikana useita lasten ja nuorten hyvinvointia tukevia aloitteita. Aloitteet tukevat Lapsiystävällinen Hämeenlinna -ohjelman pitkän tähtäyksen ajatusta tukitoimien painopisteen siirtymisestä korjaavista palveluista ennaltaehkäiseviin tukitoimiin.

Kuva: Ulla Heinonen

Valtuustoryhmämme on esittänyt muun muassa Ohjaamon palvelujen vahvistamista sekä lastenpsykiatrin ja neuvolapsykologin palkkaamista. Kouluihin olemme esittäneet lisää joustoluokkia ja 8.2.2021 jätimme aloitteen psykiatristen sairaanhoitajien palkkaamiseksi kouluihin. Olemme jättäneet myös aloitteen eroperheiden lapsille koulukuljetuksen järjestämisestä molempien vanhempien kodista. Kannatamme ennaltaehkäisevien palvelujen vahvistamista. Toivomme, että aloitteemme liitetään osaksi ohjelmatyön jatkotyöskentelyä.

Tulevan valtuustokauden tavoitteissamme on lisäksi esitys lasten ja nuorten harrastustoiminnan tukemisesta siten, ettei perheen taloudellinen asema ole harrastamisen esteenä. Olemme tällä valtuustokaudella jättäneet aloitteen Pullerin tekonurmen ympärivuotisesta käytöstä. Se lisäisi lasten ja nuorten harrastusmahdollisuutta.

 

Kirsti Suoranta

kaupunginvaltuutettu, kaupunginhallituksen jäsen

Print Friendly, PDF & Email