26.5.2021 Pirjo Virtanen 0Comment

Vaikka koronatilanne jatkuu, käynnissä olevien rokotusten myötä valo näkyy jo tunnelin päässä. Yritetään vielä jaksaa, yhdessä.

Kuntavaalit lähestyvät ja on hyvä aika pohtia mennyttä ja tulevaa. Kuluneella valtuustokaudella demarit ovat jatkaneet vastuullista kuntapolitiikkaa. Pitkän ja perusteellisen selvitystyön jälkeen valtuuston enemmistön päätöksellä luovuttiin toriparkin rakentamisesta. Demarit olivat tämän päätöksen takana. On hyvä, että mielipiteitä jakanut, vuosikausia kestänyt epätietoisuus päättyi ja asia saatiin päätökseen.

Meille on tärkeää asukkaiden hyvinvointi. Toivottavasti vuosikausia valmisteilla ollut sosiaali- ja terveyspalvelujen uudistus vihdoin toteutuu. Maakunnassamme on aloitettu valmistautuminen tuleviin muutoksiin. Kanta-Hämeen tulevaisuuden kannalta tärkeä päätös uuden Assi-sairaalan rakentamisesta saatiin päätökseen sairaanhoitopiirin valtuustossa joulukuussa 2020.

Hämeenlinnan kaupungin talous on edelleen haasteellinen. Rakenteellisia uudistuksia on aloitettu. Valtiolta saadut koronatuet auttoivat osaltaan kaupungin tilinpäätöksen 2020 plussalle. Tiukkaa kulukuria täytyy kuitenkin jatkaa.

Kuluva valtuustokausi on toimittu oikeistovetoisesti, joten muutos tältä osin olisi tervetullut. Tavoitteenamme on saavuttaa kuntavaaleissa suurimman valtuustoryhmän asema ja sen myötä toimia ykköspuolueena. Tavoitteenamme on luoda asukkaille paras kotikaupunki muun muassa vahvistamalla matalan kynnyksen tukitoimia, tukemalla nuorten työllistymistä ja tasapainottamalla taloutta keskittymällä vain välttämättömiin investointeihin. Haluamme myös tukea ikäihmisten hyvinvointia ja torjua heidän yksinäisyyttään. Kannatamme joustavaa kaavoitusta sekä haluamme edistää monimuotoista asuntorakentamista elinympäristön hyvinvointia unohtamatta.

Yhdistyksemme on kaupungin ja Kanta-Hämeen suurin sosialidemokraattinen puolueosasto ja jäsenmäärämme on yli puolet kaupungin kaikista demareista. Niinpä demarien 76 kuntavaaliehdokkaasta 50 on HTY:n jäseniä.

Vaalivoitto onnistuu vain yhteistyöllä. Muistakaa käydä äänestämässä!

Kirsti Suoranta, puheenjohtaja

Print Friendly, PDF & Email