HTY on merkittävä poliittinen voima erityisesti Hämeenlinnassa. Hämeenlinnan kaupunginvaltuustossa demareita on 14, joista 7 on HTY:n jäseniä. HTY:stä on kansanedustajina Tarja Filatov ja Johannes Koskinen.

 

Hämeenlinnan Työväenyhdistys on suurin ja vanhin Suomen Sosialidemokraattisen puolueen perusjärjestöistä Hämeenlinnassa. HTY on perustettu 1888. Ensimmäinen puheenjohtaja oli lääninkamreeri G .W.  Liukkonen.

Kansanedustaja Tarja Filatov.

 

Kansanedustaja Johannes Koskinen.

Yhdistyksen puheenjohtajana vuonna 2019 ja vuonna 2020 toimii Kirsti Suoranta.

HTY:llä on jäseniä noin 300. HTY:llä on toimitilat keskellä Hämeenlinnaa, Raatihuoneenkatu 20:ssä.

HTY:n johtokunta kokoontuu noin kerran kuukaudessa. Koko jäsenistölle varten järjestetään jäsentapaamisia ja  kuukausikokouksia ajankohtaisista aiheista.

 

Hämeenlinnan Työväenyhdistyksen puheenjohtaja Kirsti Suoranta. – Kuva: Heikki Löflund.

HTY:n toimintapiiristä ovat syntyneet monet Hämeenlinnan instituutiot. Mm. Hämeenlinnan Teatteri on perustettu HTY:n näytelmäseuraksi vuonna 1903. Kaurialan kaupunginosassa sijaitsee Kaurialan palvelutalo ja Larin Kyöstin koti, jotka perustettiin HTY:n aloitteesta.

HTY:n jäsenlehden juhlanumero 2018

Hämeenlinnan Työväenyhdistys täytti 130 vuotta. Sitä juhlistaa jäsenlehti, Punaruusu 2018. Lehdessä yhdistyksen puheenjohtaja Kirsti Suoranta kirjoittaa siitä, miten HTY toimii oikeudenmukaisesti ja uudistaa rohkeasti. Kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Sari Myllykangas kertoo Hämeenlinnasta elinvoimaisena asumiskaupunkina. Punaruusu esittelee HTY-läiset eduskuntavaaliehdokkaat 2019. Hämeenlinnan Teatterin johtaja Kirsi-Kaisa Sinisalo kertoo, miten työväenaate ja kulttuuri kulkevat käsi kädessä. Pääset lukemaan nämä ja jäsenlehden muut jutut oheisesta linkistä: Punaruusu 2018.

Vuonna 2019 toiminnassa painottuvat kaupunkipolitiikka ja vaalit

HTY:n syyskokous hyväksyi 1.11.2018 yhdistyksen toimintasuunnitelman vuodelle 2019. Kaupunkipoliittinen toiminta merkitsee tapahtumien järjestämistä ja vaikuttamista kunnallisessa päätöksenteossa. Vuonna 2019 järjestetään eduskuntavaalit ja EU-vaalit. HTY osallistuu vaalityöhön Hämeenlinnassa. Lue toimintasuunnitelma kokonaisuudessaan: HTY:n toimintasuunnitelma 2019.

Avoin keskustelu jatkuu vuonna 2020

HTY:n syyskokous 13.11.2019 päätti, että yhdistys järjestää vuonna 2020 kaikille avoimia keskustelutilaisuuksia ajankohtaisista kaupunkipoliittisista tapahtumista. Sosialidemokraattisten yhdistysten jäsenille järjestetään lisäksi ”kahvihetkiä päättäjien kanssa”.  Lue tarkemmin HTY:n toimintasuunnitelmasta: 2020_HTY_toimintasuunnitelma

Print Friendly, PDF & Email